hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

3.8.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po znečištění řeky Moravy v Kroměříži II.
hasiči nalezli ve vodě pytle s odřezky masa

Dne 3.8.2008 v 07:40 hod. byli hasiči požádáni znovu o pomoc po znečištění řeky Moravy v Kroměříži.

Na místo zásahu k řece Moravě byly vyslány znovu jednotky hasičů. Tentokrát profesionály doplnili také kolegové z místní dobrovolné jednotky. Hasiči spustili znovu na hladinu člun a začal sběr kusů masa z vody. Další hasiči se snažili sbírat maso ze břehů. Cílem hasičů bylo zabránit znečištění toku, rozkladu masa v horkých dnech a znečištění česel jezu.

Kolem 09:00 nalezli hasiči v řece asi deset pytlů s odřezky masa. Některé pytle byly poškozené, a proto došlo k vyplavení masa do vody. Hasiči dál pokračují ve sběru masa a vytahují pytle na břeh. Velitel zásahu si vyžádal pomoc k odvozu pytlů a sbíraných kusů.

V 10:00 hod. se hasiči přesunuli do blízkosti jezu a začali se sběrem masa z česel. Očista části jezu trvala hasičům ze dvou člunů asi hodinu. Po celou dobu bylo maso sbíráno do pytlů k odvozu. Po jedenácté hodině jednotka ukončila práce a vrátila se zpět na základnu.

Během tříhodinového zásahu hasiči posbírali maso v délce toku asi 500 metrů. Vytažené maso bylo uloženo do 20 pytlů, o celkové váze asi 350 kg.


hasiči sbíraly kusy masa ze člunů jak na vodním toku, tak i na česlech jezu

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail