hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

3.8.2008

 aktuality


Rozsáhlý požár rekreační chaty v Korytné
náročný terén znovu prověřil dostupnost hasičů

Dne 3.8.2008 v 18:36 hod. byli hasiči informováni o požáru chaty v Korytné na Uherskohradišťsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Nivnice, Korytné a Strání. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na samotě došlo k rozsáhlému požáru rekreační chaty.

Příjezd k místu požáru nebyl pro hasiče nijak jednoduchý. Správné navedení vozů a následný průjezd těžším terénem trval těm nejrychlejším jednotkám dobrovolných hasičů pětadvacet minut. Už při příjezdu byl vidět nad lesem oblak kouře a chata byla prakticky celá v plamenech.

Hasiči postupně rozvinuli několik proudů vody a zásahem se alespoň snažili zabránit rozšíření požáru do okolí. Plameny byly postupně lokalizovány, a po více než hodině zásahu zcela uhašeny. Při likvidaci požáru vzniklo podezření, že uvnitř chaty může přespávat bezdomovec. Průzkumem spáleniště však nebylo nalezeno žádné tělo, když kolem 19:40 hod. přišla zpráva, že pohřešovaný muž je v Korytné.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Požár zachvátil celý obytný prostor, včetně střechy objektu. Chatu obýval její majitel a jeho kamarád, kteří v době vzniku požár nebyli doma. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně nedbalost těchto můžu, a to při kouření nebo při manipulaci s otevřeným ohněm.

Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 80.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit část stavby také za 80 tis. Kč.


likvidace požáru a dohašení ohnisek trvalo hasičům více než hodinu

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail