hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

26.8.2008

 aktuality


Vyprošťování uvízlého batolete pod ledničkou ve Zlíně
uvízlá nožička malé holčičky potrápila především rodiče

Dne 26.8.2008 v 15:38 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při vyproštění batolete ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v jednom z bytů na sídlišti Jižní Svahy uvízla nožička malého dítěte pod lednicí.

Osmiměsíční Adélka uvízla svou pravou nožičkou v kotníku pod spodním kovovým lemem rámu kombinované chladničky. Chvilka nepozornosti a spousta starostí pro rodiče. Jejich počáteční snaha o šetrné vytažení nožičky nebyla úspěšná a na zdvižení lednice neměli doma dost prostředků. Se žádostí o pomoc se proto rodiče obrátili na hasiče.

Hasiči byli na místě za osm minut od výjezdu a okamžitě vyběhli po schodech k bytu. Lednice umístěná těsně v rohu zdí neumožňovala dostatečné naklonění a boční manipulaci. Hasiči pomocí železných pák uvolnili sevření pod ledničkou a nožičku vyprostili. Celý zásah netrval ani minutu.

Šťastní rodiče objali holčičku v náručí, a ta přestala plakat. Velitel zásahu nechal na místo povolat zdravotnickou záchrannou službu, aby preventivně dítě prohlédla. Viditelné zranění však dítě neutrpělo.

Tento rychlý a úspěšný zásah provedla stejná směna hasičů, která před pár týdny vyprošťovala ruku malého chlapce z automatu v ZOO Lešná.



Adélka nakonec neutrpěla žádné vážné zranění

osobní údaje a fotografie dítěte zveřejněny se souhlasem rodičů

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail