hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

1.9.2008

 aktuality



Zlínští profesionální hasiči nejlepší na světových hrách
borci ze Zlína získali celou sadu medailí

Ve dnech 25.8.-2.9.2008 probíhají 10. světové hry hasičů v anglickém Liverpoolu.

Světových her hasičů v Liverpoolu se účastní bezmála 3000 sportovců. Česká výprava má 42 závodníků, včetně dvou borců ze Zlína Pavla Šustra a Josefa Vlka. Naši dva zástupci se přihlásili na celkem tři disciplíny. Assault Course - překážková (opičí) dráha, Stair Run - běh po schodech, TFA - Toughest Firefighter Alive - nejtvrdší hasič přežije. Oba závodníci startují v kategorii mužů nad 40 let.

V jejich programu byla jako první zkouška běh přes překážkovou dráhu. Ta startovala ve středu 27.8.2008 a naši reprezentanti ze Zlína obsadili neuvěřitelné první i druhé místo !!! V závodě zvítězil Josef Vlk a Pavel Šustr doběhl jako druhý.

Další dvě disciplíny jsou také velkou nadějí pro naše zlínské závodníky, kteří si drží v letošním ročníku národního TFA skvělou formu a čelní pozice.

aktualizováno

V sobotu dne 30.8.2008 se podařilo na světových hrách získat další cenný kov. Ve výběhu schodů do 46. podlaží výškové budovy obsadil Josef Vlk famózní třetí místo. Jeho úspěch uzavírá kompletní sadu medailí, kterou získali zlínští zástupci her pro Českou republiku.

aktualizováno

V neděli 31.8.2008 startovali naši borci do poslední disciplíny - TFA. Josef Vlk obsadil ve velmi náročné konkurenci úctyhodné páté místo a Pavel Šustr skončil sedmý.

Celkové vystoupení našich zástupců ze Zlína hodnotíme jako mimořádný úspěch a skláníme se před připraveností a zdatností našich závodníků v kategorii nad 40 let. Oběma upřímně blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci nejen České republiky, ale také HZS Zlínského kraje.


podrobné informace o národním týmu a účasti na světových hrách
www.chsf.cz

World firefighters games 2008 Liverpool
www.wfg08.com


Pavel Šustr a Josef Vlk ze Zlína

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail