hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

1.9.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po vážné dopravní nehodě u Lukova
zraněna byla těhotná řidička a její dcera

Dne 1.9.2008 v 08:09 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Lukova.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi Lukovem a Kašavou došlo k vážné dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Renault a nákladním autem zn. Liaz s přívěsem.

Podle svědků předjížděla řidička osobního auta nákladní soupravu v zatáčkovitém úseku silnice. Při předjíždění se lekla protijedoucího vozu a snažila se rychle vrátit na svou stranu. Při řazení lehce narazila svým bokem do nárazníku liazky, což ji rozhodilo. Osobní auto havarovalo do příkopu a pole, kde se přes střechu převrátilo zpět na kola.

Zranění utrpěla devětatřicetiletá řidička ve vysokém stádiu těhotenství a její šestnáctiletá dcera. Po havárii se obě dostaly z vraku auta ven ještě před příjezdem záchranářů. Ve voze se při havárii aktivovaly airbagy.

Obě ženy byly následně předány do péče zdravotnické záchranné služby, která je po nutném prvotním ošetření převezla dvěma vozy do nemocnice.

Hasiči zajistili osobní auto proti případnému požáru a dalšímu úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost dopravy na jeden jízdní pruh. Hlídka Policie ČR řídila dopravu kyvadlově.


nehoda se stala v nepřehledném úseku plném zatáček a horizontů

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail