hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

1.9.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po havárii nákladního auta u Zádveřic-Rakové
řidič se převrátil v nájezdu k čerpací stanici

Dne 1.9.2008 ve 12:45 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při havárii nákladního auta u Zádveřic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem a speciálním protichemickým autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii nákladního auta zn. Iveco s přívěsem.

Řidič, odbočující z hlavního tahu I/49, nezvládl průjezd připojovací komunikací k čerpací stanici a nákladní auto převrátil na pravý bok. Přívěs zůstal po havárii na kolech. Řidič sám neutrpěl žádné zranění a vystoupil z kabiny přes vypadlé čelní sklo.

Při havárii došlo k poškození palivové nádrže a vytečení většího množství nafty do prostoru křižovatky a připojovací silnice.

Hasiči zajistili místo proti dalšímu úniku provozních kapalin i paliva. Místo bylo zasypáno sorbenty a do podvozku vozu bylo umístěno několik sorbčních hadů.

Na zvednutí havarovaného nákladního auta byla přizvána asistenční služba motoristům. Na ložné ploše přepravoval řidič potravinářskou sůl o celkové hmotnosti 10 tun. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost k čerpací stanici.


nezraněný řidič vylezl ven přes vypadlé čelní sklo

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail