hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

3.9.2008

 aktuality



Malenovice

Dva požáry neobydlených domů v Malenovicích a Podolí
opuštěné domy lákají bezdomovce i nezbedné děti

Dne 3.9.2008 v 18:01 hod. byli hasiči informováni o požáru domku v Malenovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozidlem, kterou posílila další jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s cisternou a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Malenovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u místního lomu došlo k požáru dřevěného opuštěného domku.

Už při příjezdu hasičů byl z dálky vidět stoupající kouř z lesa. Požár zachvátil především střechu objektu a dále se rozšiřoval. Hasiči odstavili auta na ploše hřiště a k domku v lese natáhli dva proudy vody. Požár byl postupně lokalizován a uhašen. Zásahem se podařilo zabránit dalšímu šíření plamenů do okolí a na les. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Hasiči pouze pomáhali seniorovi, který za pomoci francouzských holí spěchal shlédnout požár a upadl před přijíždějící cisternou.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požárem způsobená škoda nebyla pro potřeby hasičů vyčíslena. Objekt určený k demolici byl opuštěný, scházely se zde děti, ale také bezdomovci a narkomani.

Dne 3.9.2008 v 18:04 hod. byli hasiči informováni o požáru opuštěného domu v Podolí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma zásahovými vozy, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Kunovic a Vlčnova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v podkroví opuštěného domu.

Sousedé si všimli černého kouře vycházejícího z domu a zavolali na pomoc hasiče. Hasiči v dýchacích přístrojích pronikli do podkrovní místnosti, kde hořelo kolem krbu. Požár byl bleskově uhašen a zásahem se podařilo zabránit rozšíření plamenů do dalších místností a na střechu. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Do domu bylo násilně vyniknuto přes dveře. Požár byl zjištěn v krbu, ve kterém byl spalován plast a odpad a na dalším místě u stěny pokoje. Na místo vyjela také policie, která prověřovala možnost vloupání a založení požáru několika nezletilými mladíky. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 5.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo zachránit další majetek v domě za 100 tis. Kč.


požár v podkrovní místnosti v Podolí založily pravděpodobně děti

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail