hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

6.9.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po velmi těžké nehodě u Drslavic
velmi vážné zranění utrpěl řidič osobního auta

Dne 6.9.2008 v 17:30 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po velmi těžké dopravní nehodě v Drslavicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u Drslavic došlo k velmi těžkému střetu osobního auta zn. Renault 19 a nákladního auta zn. Tatra 815.

Podle svědků předjížděl údajně mladý řidič v osobním autě jiné vozidlo, když byl oslněn sluncem a čelně narazil do protijedoucího nákladního vozu. Čelní náraz byl mimořádně silný a vážný. Šestadvacetiletý řidič byl těžce zraněn a z vozu byl vytažen několika občany z okolí. Předjížděné osobní auto z místa nehody ujelo.

Ze záchranářů na místo jako první dorazili hasiči, kteří se začali starat o zraněného řidiče. Byl mu nasazen krční límec a vzápětí dorazila posádka zdravotnické záchranné služby. Hasiči pomohli s naložením pacienta na vakuová nosítka a do sanitního vozu. Po nutném prvotním ošetření byl řidič převezen do nemocnice k další nezbytné péči.

Při nehodě došlo k úniku většího množství provozních kapalin a olejů, které byly zlikvidovány sorbenty. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost dopravy. Nehodu na místě šetřila policie. Po zadokumentování události pomohli hasiči s vytažení zničeného vraku, který zůstal zaklíněný pod kabinou tatrovky.


osobní auto bylo čelním nárazem značně poškozeno

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail