hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

8.9.2008

 aktuality


Hasiči znovu pomáhali u dalších dopravních havárií v kraji
aktivované airbagy znovu ochránily řidiče před vážným zraněním

Dne 8.9.2008 v 07:00 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u obce Zašová.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/35, nedaleko motorestu U pelikána, došlo k havárii osobního auta zn. Seat Toledo.

Jednadvacetiletý řidič vyjel mimo silnici, kde narazil do stromků. Ve voze se mu aktivoval airbag a utrpěl jen lehké zranění. Posádka zdravotnické záchranné služby ho na místě ošetřila a odvezla do nemocnice k další prohlídce. Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

Dne 8.9.2008 v 08:00 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Fryštáku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u přehrady došlo k havárii osobního auta zn. Opel Corsa.

Třiadvacetiletý řidič vyjel mimo silnici u přehrady, kde narazil do stromu a s vozem se otočil. Řidič byl při silném nárazu připoutaný a k další ochraně přispěl i aktivovaný airbag. Mladý muž tak neutrpěl žádné zranění. I zde hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost kolem přehrady-

 


havarované vozidlo u Zašové skončilo mimo vozovku

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail