hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

8.9.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po vážné havárii osobního auta u Starého Města
řidič sjel z cesty a čelně narazil do stromu v zahrádkách

Dne 8.9.2008 ve 23:04 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné havárii auta u Starého Města.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Velehrad a Staré Město došlo k vážné havárii osobního auta zn. Š Forman.

Dvaadvacetiletý řidič sjel z cesty a havaroval z příkrého svahu do zahrádek. Tam nejdříve projel vzrostlé keře i traviny a asi po stometrové jízdě čelně narazil do stromu. Při havárii utrpěl zranění a zůstal v kabině auta hluboko pod úrovní silnice.

Jako první na místo dorazila hlídka policie, následována hasiči a posádkou zdravotnické záchranné služby. Hasiči nejdříve pomohli s vytažením zraněného řidiče a s přenesením do sanitního vozu. Po prvotním ošetření byl muž odvezen do nemocnice k další nezbytné péči a hospitalizaci.

Hasiči dále zajistili havarovaný vrak proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost komunikace a přijíždějící vozy byly regulovány hlídkou příslušníků.

Pondělní bilance zásahů a pomocí hasičů po dopravních nehodách a haváriích dokladuje velkou neukázněnost řidičů, kteří zbytečně riskují a ohrožují sebe i další účastníky silničního provozu.


další mladý řidič skončil po havárii v péči lékařů...

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail