hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

11.9.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po těžké dopravní nehodě u Starého Města
hasiči museli vyprošťovat těžce zraněného řidiče osobního auta

Dne 11.9.2008 ve 13:15 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Starého Města.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50, nedaleko Slezanu, došlo ke střetu osobního auta zn. Š Fabia a autobusu autoškoly zn. Karosa.

Jednapadesátiletý řidič osobního auta přejel do protisměru, kde se čelně střetl s autobusem autoškoly. Po nárazu došlo k těžkému zranění řidiče fabie a k zaklínění uvnitř vozu. Ve voze se nárazem aktivovaly airbagy. Žák autoškoly a jeho instruktor vyvázli bez zranění.

Hasiči byli na místě za čtyři minuty od výjezdu. Okamžitě začali poskytovat pomoc zraněnému a vyprošťovat ho ze sevření vraku. Za použití speciální techniky bylo postupně uvolněno sevření, odstřiženy dveře a řidič byl vytažen ven. Do své péče si ho převzala posádka zdravotnické záchranné služby, která ho po prvotním nutném ošetření odvezla do nemocnice na ARO. Podle lékaře řidič utrpěl zranění na hlavě a hrudníku.

Po vyproštění se hasiči soustředili na zajištění vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Uniklé látky byly zasypány sorbenty. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost hlavního tahu.


hasiči museli odstřihnout dveře, aby zraněného řidiče dostali rychle ven

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail