hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

12.9.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po havárii osobního auta v Zubří
norné stěny zabránily ekologickému ohrožení

Dne 12.9.2008 v 08:45 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta v obci Zubří.

Na místo vyjela jednotka hasičů z povolání města Rožnov pod Radhoštěm s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v Zubří došlo k havárii osobního auta Š Fabia.

Řidič projel s vozidlem přes kovové zábradlí mostku a s autem se převrátil na střechu do místního potoka. Při havárii došlo k úniku provozních kapalin do vody. Řidič neutrpěl žádné zranění.

Hasiči museli natáhnout celkem tři norné stěny ze sorbčních koberců, protože z vozidla unikal motorový olej. Norné stěny zabránily rozšíření ropných látek po potoku a nedošlo k výraznému zasažení životního prostředí.

Na vytažení vozidla si velitel zásahu nejdříve povolal speciální vyprošťovací vozidlo hasičů, které bylo ale vzápětí odvoláno. Majitel vozu si totiž vytažení vraku zajistil sám.

Vozidlo bylo vytaženo z potoka hydraulickou rukou nákladního auta, které přijelo krátce před desátou hodinou. Po vytažení vraku hasiči jímali olej z hladiny potoka, odřezali poškozené zábradlí a natáhli výstražné pásky na mostě. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost dopravy.


vyproštění havarovaného auta si zajistil majitel sám

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail