hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

17.9.2008

 aktuality


XIII. oblastní soutěž ve vyprošťování osob z vozidel ve Valašském Meziříčí
tradiční společné oblastní klání profesionálů ze Zlínského a Olomouckého kraje

Za účasti jedenácti družstev z Olomouckého a Zlínského kraje se dne 17.9.2008 konala ve Valašském Meziříčí tradiční soutěž požárních družstev ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel.

Na malém parkovišti blízko centra města připravili pořadatelé desítku havarovaných vozidel, které pomocí vysokozdvižného vozíku různě instalovali na plochu podle připravených scénářů. Do každého vozidla byl uzavřen jeden figurant z řad příslušníků HZS a simuloval zranění páteře. Letošními figuranty byli opět psychologové, kteří tak zjišťovali pocity zachraňovaných pro další odbornou přípravu hasičů.

Úkolem soutěžních čtyřčlenných družstev bylo vyprostit zraněného podle správné metodiky, poskytnout první předlékařskou pomoc, ale také postupovat rychle a efektivně. Celkovým vítězem se stalo domácí družstvo profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí. Na druhém místě skončili borci ze stanice Prostějov a třetí místo obsadili hasiči z Přerova.

Vítězné družstvo HZS Zlínského kraje si tak vybojovalo účast na mistrovství ČR v Českých Budějovicích, které se koná ve dnech 24. a 25.9.2008. Tým ve složení - vedoucí družstva a velitel: Petr Novák, zdravotník: Zbyněk Kapusta, hasič: Michal Slovák a hasič: Josef Hatlapatka.

Vítězům blahopřejeme a všem ostatním děkujeme za předvedené výkony i profesionální přístup k soutěži.

celkové výsledky soutěže


crash test dummies, tedy "figuranty", zastupovali psychologové HZS Zlínského a Olomouckého kraje


i přes nepříznivé a chladné počasí zavítaly na soutěž stovky návštěvníků a dětí
 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail