hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

21.9.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po nehodě na přejezdu v Huslenkách
posádku ochránily pásy a dítě autosedačka

Dne 21.9.2008 v 15:47 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě na železničním přejezdu v Huslenkách.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozidlem a velitelským vozem s rozšířenou výbavou zn. Jeep. Jednotku posílili i drážní hasiči podniku ČD z Přerova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v obci Huslenky došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem a osobním motorovým vlakem.

Řidička osobního auta vjela na nechráněný železniční přejezd v době, kdy projížděl osobní vlak. Po vzájemném střetu bylo vozidlo přetočeno a odhozeno mimo přejezd, kde skončilo na boku. Při nárazu došlo ke zranění řidičky, která byla předána do péče zdravotnické záchranné služby. Další cestující v osobním autě nebyl zraněn, stejně jako i dítě upoutané v bezpečnostní sedačce.

Hasiči zajistili osobní auto i vlak proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny byly zasypány sorbenty. Po dopravní nehodě byl železniční přejezd zcela zablokován a byla zastavena doprava i na železnici. Případ na místě šetřila policie.

 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail