hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

25.9.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po tragické havárii motorkáře u Všeminy
mladý řidič zemřel hodinu po nehodě v nemocnici

Dne 25.9.2008 v 15:55 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii motocyklisty u obce Všemina.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na začátku obce došlo k velmi těžké havárii motocyklu zn. Honda Hornet.

Cestou na místo nehody byli hasiči informováni zdravotnickou záchrannou službou, že motocyklista visí za nohu ze stromu. Po příjezdu záchranářů byl řidič sundán na zem a okamžitě byl zahájen boj o jeho záchranu.

Řidič motocyklu havaroval ve vysoké rychlosti mimo silnici, kde narazil do železného zábradlí branky mostku k rodinným domům. Po nárazu mladý muž vyletěl z motorky a dopadl mezi stromy a keře břehu místního potoka. Stroj skončil o deset metrů dál na břehu mezi silnicí a říčkou.

Hasiči pomohli s naložením vážně zraněného pětadvacetiletého motocyklisty na transportní lůžko a pomohli ho dostat do sanitky. Po celou dobu asistovali zdravotníkům, kteří se snažili udržet jeho základní životní funkce.

Po půlhodinovém boji byl mladík v kritickém stavu a za stálé resuscitace převezen do nemocnice ve Zlíně. Po transportu na oddělení ARO však i přes veškerou snahu lékařů svým zraněním podlehl hodinu po havárii.


hodinu bojovali záchranáři o život mladého motorkáře

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail