hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

1.10.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po havárii osobního auta u Petrůvky
hasiči vystřihávali zraněnou a šokovanou spolujezdkyni

Dne 1.10.2008 v 10:38 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní havárii u Petrůvky.

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Luhačovic a Slavičína se dvěma zásahovými vozy, ve společném výjezdu s jednotkami sboru dobrovolných hasičů z Luhačovic a Slavičína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u obce Petrůvka došlo k havárii osobního auta zn. VW Golf.

Při havárii se vozidlo dostalo mimo vozovku a došlo ke zranění třicetileté spolujezdkyně na předním sedadle. Ta utrpěla zranění na hlavě a šok. Po prvotní lékařské prohlídce a zabezpečení zdravotnickou záchrannou službou začali hasiči s jejím vyprošťováním. Hasiči postupně odstřihli zadní dveře a středový sloupek. Tím byl vytvořen dostatečný prostor na vytažení ženy z vraku. Další osoby cestující v autě nebyly zraněny.

Po dalším ošetření byla odvezena do nemocnice k další nezbytné péči a hospitalizaci. Hasiči zabezpečili vozidlo proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost kolem místa dopravní havárie.


k vyproštění zraněné spolujezdkyně museli hasiči odstřihnout dveře

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail