hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

5.10.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po tragické havárii auta v lese u Lačnova

převrácené auto myslivců usmrtilo spolujezdce

Dne 5.10.2008 ve 13:42 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta v lese u Lačnova.

Na místo nejdříve vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk s jedním zásahovým vozem a později i jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s terénním velitelským vozem s rozšířenou výbavou zn. Jeep. Po komplikovaném a zdlouhavém příjezdu na místo bylo zjištěno, že v lesním terénu došlo k havárii osobního auta zn. Suzuki bez registrační značky.

Zdravotnická záchranná služba požádala hasiče o pomoc po havárii auta v lese u Lačnova. Na místo tak společně vyjížděli zdravotníci i hasiči z Valašských Klobouk. V těžkém terénu jako první zapadla sanitka zdravotníků. Hasiči nabrali posádku a dál pokračovali jízdou v lese, kde po dalších několika stech metrech také zapadli. Vozidlo hasičů bylo odstaveno a dál všichni záchranáři pokračovali pěšky.

Velitel zásahu informoval operačního důstojníka HZS Zlínského kraje, že vozy dál nemohou pokračovat. Na pomoc tak bylo vysláno další zásahové vozidlo do terénu ze stanice ve Vsetíně.

Po asi čtyřech kilometrech chůze do kopce a lesem se podařilo záchranářům přijít na místo neštěstí. V této době už uběhla téměř hodina od vyžádaní pomoci. Ukázalo se, že ve svahu zde havarovalo vozidlo se dvěma myslivci. Po převrácení vozu vypadl devětapadesátiletý spolujezdec, kterého auto zavalilo. Utrpěl velmi těžká zranění, kterým na místě podlehl. Silně podnapilý řidič vyvázl bez zranění.

Před příchodem záchranářů na místě pomáhali jako první další členové mysliveckého spolku. Těm se podařilo převrátit havarované auto zpět na kola, ale svému kolegovi již pomoci nedokázali. Podle prvotních informací myslivci zaváželi krmení pro zvěř. Případ je nadále v šetření policie.


jízda záchranářů na místo neštěstí byla v terénu velmi komplikovaná a zdlouhavá
ilustrační foto

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail