hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

10.10.2008

 aktuality


Slavnostní předání nové CAS pro SDH Zlín, Prštné
sbor se pyšní úžasným vozovým parkem

Dne 10.10.2008 v 10:00 hod. bylo slavnostně představeno nové zásahové vozidlo dobrovolných hasičů ve Zlíně, Prštném.

Slavnostního uvedení do provozu se účastnila celá řada významných hostů v čele s primátorkou Zlína PhDr. Irenou Ondrovou a ředitelkou HZS Zlínského kraje plk. Ing. Jarmilou Čičmancovou, Ph.D. Sbor přivítal také zástupce výrobce nového vozidla, zástupce kraje, policie, armády i představitele okresního sdružení hasičů.

Jednotka sboru hasičů ve Zlíně, Prštném je městskou jednotkou typu JPO II., ve které vykonávají hasiči svou službu jako hlavní povolání. Tímto zařazením je jednotka schopna vyjíždět do pěti minut a účinně tak pomáhat při zásazích svým kolegům z profesionálního sboru.

Hasiči novým vozem Tatra střídají třicet let starou Š 706, která i přes veškerou péči má svá nejlepší léta za sebou. Jednotka se právem chlubí několika unikáty, mezi něž patří historický požární automobil Chevrolet Truck a historický vůz Praga RN.

Nový zásahový vůz na podvozku T 815 Terrno1, s označením CAS 20 S2R a s nadstavbou THT Polička, vyniká nejvyšším možným dodávaným motorovým výkonem. Nadstavba je vyrobena z hliníku, speciálně spojovaný materiál bez svárů. Výbava umožňuje celou řadu nejrůznějších typů zásahů a možnosti jednotky se tak podstatně rozšiřují. Ve výbavě nechybí vyprošťovací zařízení, osvětlovací agregát na teleskopu nebo kompletní výbava dýchací technikou pro mužstvo.

Jednotce přejeme, aby jim nové vozidlo dlouho a dobře sloužilo.


nádherný, pojízdný, plně funkční... ale už historický Chevrolet Truck SDH Prštné

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail