hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

17.10.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po vážné dopravní nehodě u Slušovic
dva senioři zraněni a odvezeni do nemocnice

Dne 17.10.2008 v 15:58 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Slušovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na křižovatce k obci Veselá došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Š 105L a Š Octavia.

Podle svědků šestasedmdesátiletý řidič "stopětky" vjel od Veselé do jízdní dráhy rozjeté octávie, která mířila po čtyřproudé silnici na Lípu. Po čelně-bočním nárazu se senior za volantem vážně zranil na noze a zůstal zaklíněn v kabině. Jeho manželka na předním sedadle při nárazu vypadla na silnici, kde zůstala ležet s těžkým zraněním.

Jednadvacetiletému řidiči druhého auta se po nárazu aktivovaly airbagy. Ty ho nejdříve ochránily před zraněním, ale následně mu znemožnily pohled na silnici. I přes tento handicap a psychický otřes se mu podařilo na široké silnici udržet vozidlo v jízdních pruzích a nehavarovat. Ve smyku zastavil po několika desítkách metrů za křižovatkou.

Hasiči byli na místě za sedm minut od výjezdu. V té době na místě poskytovala svou pomoc první posádka zdravotnické záchranné služby, která se prioritně věnovala zraněné seniorce na vozovce. Hasiči vytáhli speciální vyprošťovací zařízení, kterým odstřihli dveře a uvolnili sevření kolem řidiče. Pod dohledem lékaře byl senior vytažen na transportní nosítka a po příjezdu druhého vozu zdravotnické záchranné služby byl přenesen do sanitky.

Hasiči zajistili oba vozy proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Pomáhali zdravotníkům se zraněnými a policistům s řízením dopravy. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost jen do jednoho jízdního pruhu. Tvořily se malé kolony, které policisté kyvadlově usměrňovaly.


starší Škoda byla nárazem značně poškozena v celé přední části

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail