hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

20.10.2008

 aktuality


Opakované a úmyslné požáry kontejnerů v Morkovicích-Slížanech
vyšetřovatelé se přiklání k úmyslu neznámé osoby

Dne 20.10.2008 ve 20:06 hod. byli hasiči informováni o požáru kontejnerů na odpad v Morkovicích-Slížanech.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru kontejnerů na odpad u místního obchodu.

Už při příjezdu byl vidět požár kontejnerů a stoupající kouř. Hasiči rozvinuli vodní vedení a požár se jim podařilo postupně lokalizovat a uhasit. Zásah byl obtížný, protože v blízkosti požáru byl poškozený elektrický rozvaděč, a zároveň nebylo možné hasební práce odložit do vypnutí proudu, protože plameny zasáhly i plynovou přípojku.

Hasiči proto museli postupovat obzvlášť opatrně a k hašení použít kombinovaná hasiva a speciální pěnové kartuše. Po uhašení požáru hasiči překontrolovali celý sousední objekt termokamerou. Zkontrolovány byly prostory obchodu i bytové jednotky, kam se hasiči dostali oknem za pomoci žebříku.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřování ukázalo, že požár byl s největší pravděpodobností založen úmyslně neznámou osobou. Plameny zničily celkem tři kontejnery na odpad a majiteli byla způsobena škoda za 50.000 Kč. Z tohoto důvodu je nadále případ ve společném šetření hasičů a policie.

Na stejném místě hořelo i dne 14.10.2008 ve 22:37 hod. Požár zničil plastový kontejner na odpad a část klimatizační jednotky.


požár vznikl znovu na místě s kontejnery na odpad

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail