hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

21.10.2008

 aktuality


Další kontejner shořel nedaleko školy na nábřeží ve Zlíně
děti ze školy rychle přivolaly pomoc

Dne 21.10.2008 ve 12:17 hod. byli hasiči informováni o požáru kontejneru ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Kúty došlo k požáru plastového kontejner na odpad. Požár zpozorovali dva malí kluci, kteří okamžitě událost oznámili ve škole a na tísňovou linku hasičů.

Hasiči byli na místě za tři minuty od výjezdu a už z dálky byl vidět stoupající černý kouř. Hasiči bleskově natáhli vysokotlaké vodní vedení a požár postupně uhasili. Zásahem se jim podařilo zabránit rozšíření na další plastové kontejnery a uchránit tak další hodnoty majetku města. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Oba malí "svědci a oznamovatelé" byli hasiči odměněni plyšovým maskotem dráčkem Záchranáčkem.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Podle svědectví byl požár pravděpodobně založen nedbalostí neznámou osobou, a proto je případ nadále ve společném šetření hasičů i policie. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 10.000 Kč.

Požáry kontejnerů, popelnic, odpadkových košů a skládek patří mezi nejčastější požáry ve Zlínském kraji. Jen v letošním roce zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči u 109 událostí. Za celý loňský rok to bylo 166 požárů.


požár se rychle rozhořel a zničil jeden plastový kontejner

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail