hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

26.10.2008

 aktuality


Pomoc hasičů při záchraně myslivce u Velehradu
myslivec spadl z posedu a utrpěl těžké zranění

Dne 26.10.2008 v 10:02 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně muže z lesa u Velehradu.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v lese mezi Velehradem a Salaší došlo k pádu muže z mysliveckého posedu.

Hasiči vyrazili na místo po žádosti zdravotnické záchranné služby, která zraněného myslivce nedokázala vlastními silami transportovat z lesa. V lesním terénu hasiči nemohli dojet až přímo k posedu, a tak vozidlo odstavili na lesní cestě a dál pokračovali pěšky.

Po asi jednom kilometru chůze do prudkého kopce hasiči konečně s potřebnou technikou dorazili na místo zásahu. Starší myslivec byl těžce zraněn na hlavě a bylo zde i podezření na poranění páteře. Záchranáři uložili muže do transportních nosítek a snesli ho zdravotníkům do připravené sanitky.

Celá záchranná akce trvala přes hodinu a zraněný myslivec putoval na ARO do nemocnice ve Zlíně. Podle zjištěných informací na místě chtěl myslivec vylézt na šestimetrový posed, ale zřítil se z výšky na zem. Po pádu upadl do bezvědomí a byl nalezen svým kolegou myslivcem, který přivolal pomoc na tísňové lince.


záchrany z lesních terénů patří mezi náročnější akce - ilustrační foto

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail