hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

27.10.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po vážnější dopravní nehodě u obce Lípa

dvěma řidičům vběhla do cesty srna, tři zranění

Dne 27.10.2008 ve 23:20 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u obce Lípa.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Lípa a Slušovice došlo k vážnějsí dopravní nehodě mezi osobním autem Š Favorit a dodávkou Ford Tranzit.

Podle svědků jeli oba řidiči souběžně po čtyřproudé silnici na Slušovice, když jim na vozovku skočila srna. Mladý řidič favoritu udělal úhybný manévr, který nezvládl a narazil do vedle jedoucího tranzitu. Devětatřicetiletý řidič dodávky byl nárazem odhozen a havaroval do protějšího břehu u komunikace.

Hasiči museli použít speciální vyprošťovací techniku, kterou uvolnili sevření dveří u řidiče dodávky. Zraněný muž byl hasiči vytažen ven a předán do péče zdravotnické záchranné služby. Další ošetření a transport do nemocnice si vyžádalo zranění jeho spolujezdce. Jednadvacetiletý řidič z druhého vozu vyvázl jen s lehkým zraněním na hlavě.

Hasiči zajistili oba vraky proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost v dopravě.


zaklíněné dveře řidiče dodávky museli hasiči uvolnit speciální technikou

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail