hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

29.10.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po dopravní nehodě u Nítkovic
řidič se nahýbal pro dudlík a přejel do protisměru

Dne 29.10.2008 v 11:03 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Nítkovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Litenčice a Nítkovice došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Š Felicia combi a VW Golf.

Řidič prvního vozu se údajně nahýbal pro dudlík svého dítěte, které převážel v sedačce na předním sedadle. Ve chvilce nepozornosti se dostal při jízdě do protisměru, kde čelně narazil do druhého auta. Sám řidič, ani jeho sedmiměsíční syn neutrpěli zranění. Protijedoucí řidička se však udeřila do hrudníku a nehodou byla otřesena.

Hasiči dorazili na místo ze záchranářů jako první. Oba řidiči odmítli odbornou pomoc zdravotnické záchranné služby, a tak hasiči poskytli alespoň první předlékařskou pomoc zraněné ženě. Následně však byla odvezena do nemocnice svým manželem, který k nehodě přijel. Malé batole v bezpečnostní sedačce neutrpělo žádné zranění, ale z preventivních důvodů bylo nakonec také převezeno k lékařské prohlídce, a to dalším rodinným příslušníkem.

Hasiči zajistili oba vraky proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny byly zasypány sorbenty. Po zadokumentování dopravní nehody policií pomohli hasiči s odtažením aut z vozovky. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost v dopravě.
 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail