hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

29.10.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po velmi vážné havárii v Podlesí
hasiči vytáhli z vozu řidiče v kritickém stavu

Dne 29.10.2008 v 18:13 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Valašského Meziříčí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v místní části Podlesí došlo k velmi těžké havárii osobního auta zn. Š Felicia.

Podle svědků řidič ve vysoké rychlosti a bez zapnutých světel vyjel mimo silnici, kde čelně narazil do vzrostlého stromu. Pětadvacetiletý řidič utrpěl velmi těžké zranění hlavy a zůstal zaklíněn ve vraku vozu.

Jako první na místě zasahovala posádka zdravotnické záchranné služby, která však nemohla řidiče dostat ven. Proto zdravotníci požádali o pomoc hasiče, kteří na místo dorazili za tři minuty od výjezdu.

Mladý muž měl nohy uvízlé mezi pedály. Sevření bylo hasiči uvolněno bez použití vyprošťovacího zařízení a řidič byl oknem vytažen ven. V kritickém stavu byl okamžitě předán do péče lékaře a po zajištění základních životních funkcí byl odvezen do nemocnice.

Hasiči zajistili havarovaný vůz proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost v dopravě.

aktualizováno

Podle zjištěných informací zraněný řidič po převozu na oddělení ARO nemocnice svým vážným zraněním podlehl.


vozidlo narazilo ve vysoké rychlosti do vzrostlého stromu

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail