hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

30.10.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po vážné havárii v Ústí u Vsetína
hasiči vyprošťovali vážně zraněnou seniorku

Dne 30.10.2008 v 09:42 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Vsetína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v Ústí u Vsetína došlo k vážné havárii osobního auta zn. Š 120.

Starší řidič vyjel mimo silnici, kde s vozem čelně narazil do stromu. Sám vyvázl s lehkým zraněním na hlavě a po havárii z auta sám vystoupil. Jeho manželka, která seděla na zadním sedadle nebyla připoutaná a náraz ji vymrštil přes přední sedadlo spolujezdce až k čelnímu sklu.

Vážně zraněná žena byla zaklíněná přes přední sedadlo a bylo nutné ji vyprostit. Hasič byli na místě za tři minuty od výjezdu a okamžitě nasadili speciální techniku na její záchranu. Pomocí hydraulických nůžek hasiči postupně odstřihli střechu vozu a otevřeli přístup k seniorce.

Po vytažení byla vážně zraněná spolujezdkyně předána do péče zdravotnické záchranné služby. Po nutném prvotním ošetření byla společně s manželem převezena do nemocnice k další nebytné péči a hospitalizaci.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost dopravy.


vozidlo narazilo do stromu a hasiči museli vyprošťovat spolujezdkyni

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail