hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

30.10.2008

 aktuality


Zlínští hasiči pomáhali u dvou dopravních nehod
dopravní nehody omezily hlavní tah I/49

Dne 30.10.2008 v 06:28 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/49, došlo k dopravní nehodě tří osobních aut.

Po vzájemném střetu tří osobních automobilů došlo k nejméně jednomu zranění na hlavě řidiče. Hasiči byli ze záchranářů na místě jako první a okamžitě začali poskytovat pomoc.

Vozidla byla zajištěna proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost dopravy na hlavním tahu k Vizovicím.

Dne 30.10.2008 ve 12:36 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě ve Vizovicích.

Na místo vyjela znovu jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/49, došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Fiat a nákladním autem s návěsem cisterny.

Senior řídící osobní auto vjel v centru města do křižovatky v době, kdy tudy projížděl kamion po nově vyznačené hlavní silnici. Po vzájemném bočním střetu se malý vůz převrátil na bok a skončil na chodníku.

Svědci nehody okamžitě přispěchali na pomoc a vozidlo převrátili zpět na kola. Ze záchranářů na místě jako první zasahovala zdravotnická záchranná služba, které se podařilo vyprostit zraněného řidiče ještě před příjezdem hasičů.

Vozidla byla následně hasiči zajištěna proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost dopravy na hlavním tahu ke Zlínu.


po nárazu do cisterny skončilo malé vozidlo na chodníku, kde se převrátilo na bok

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail