hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

4.11.2008

 aktuality


Požár odstavené dodávky v Uherském Brodě
zaměstnanci včas zpozorovali kouř z motoru

Dne 4.11.2008 v 11:40 hod. byli hasiči informováni o požáru dodávky v Uherském Brodě.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na parkovišti v areálu firem došlo k požáru motoru dodávky zn. VW Transporter.

Zaměstnanci firem si všimli kouře z motoru odstavené dodávky a za použití čtyř přenosných hasicích přístrojů se požár snažili uhasit. Jejich snaha byla úspěšná a zásahem se jim podařilo zabránit dalšímu rozšíření plamenů na kabinu. Včas také přivolali na pomoc hasiče.

Hasiči byli na místě za minutu od výjezdu a na uhašení plamenů bleskově nasadili vysokotlaké vodní vedení. Požár v motoru byl postupně uhašen a zlikvidován. Zásahem se podařilo uchránit další majetek jen částečně poškozené dodávky.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo ohledáno. Pracovníci firmy uvedli, že po návratu do areálu vozidlo odstavili a odešli. Asi za půl hodiny byl zpozorován kouř a požár. Dalším šetřením se podařilo zjistit, že došlo k závadě na elektroinstalaci ventilátoru chlazení, která způsobila požár v motorovém prostoru.

Díky včasné reakci zaměstnanců se podařilo první plameny utlumit pomocí práškových hasicích přístrojů. Požár poškodil především motor a majiteli napáchal škodu za 50.000 Kč. Uchráněné hodnoty byly vyčísleny také nejméně na 50 tis. Kč.


příčinou vzniku požáru byla tentokrát závada na ventilátoru chlazení

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail