hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

6.11.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po dopravní nehodě u Bezměrova
nový dálniční úsek je častým místem nehod


Dne 6.11.2008 v 08:53 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Bezměrova.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem a později i speciálním protichemickým autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na novém úseku silnice a v křižovatce došlo k dopravní nehodě tří osobních aut zn. Peugeot, Toyota a Mercedes.

Po vzájemném střetu všech tří osobních vozů v prostoru křižovatky k novému dálničnímu úseku D1 u Kroměříže zůstalo jedno auto na silnici a další dvě zastavila o svodidla. Při nehodě došlo k jednomu zranění, které na místě ošetřila posádka zdravotnické záchranné služby a následně pacienta odvezla do nemocnice.

Z poškozených vozů došlo k úniku provozních kapalin a olejů, které se dostaly do ochranné a svodové kanalizace u silnice. Velitel zásahu si nechal na místo vyslat protichemický speciál, který obsahuje sorbenty použitelné na vodní hladině.

Olejové skvrny byly postupně zasypány a olej se podařilo zlikvidovat před ekologickým ohrožením kanalizace a okolní půdy. Hasiči vraky vozů zajistili proti případnému požáru a po vyproštění aut ze svodidel zlikvidovali i olej na silnici.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost v dopravě, která byla částečně regulována hlídkou policie.


hasiči zabránili ekologickému ohrožení svodové kanalizace a okolní půdy

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail