hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

11.11.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po vážné dopravní havárii v Hrachovci
řidič z místa utekl a ve voze nechal zraněnou ženu

Dne 11.11.2008 v 01:55 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta v obci Hrachovec.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v obci došlo k těžké havárii osobního auta zn. BMW 330d.

Řidič nezvládl jízdu v obci, vyjel mimo silnici a narazil do betonového nájezdu k domu. Po nárazu se vozidlo převrátilo na střechu. Řidič z místa nehody utekl a ve voze zanechal vážně zraněnou spolujezdkyni. Žena se z vozu vyplazila a zůstala ležet asi dvacet metrů od auta u silnice.

Jako první na místě pomáhali místní občané. Jeden z nich použil přenosný hasicí přístroj, protože se z vraku kouřilo a on se domníval, že hoří v motorovém prostoru. Další poskytli zraněné spolujezdkyni u cesty deku a zavolali pomoc.

Hasiči byli ze záchranářů na místě jako první a už za čtyři minuty od výjezdu. Část jednotky se věnovala zraněné ženě z vozu. Spolujezdkyně uvedla, že se po havárii z auta dostala sama ze strachu z výbuchu, že je jen stopařka a řidič utekl. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby byla žena předána do péče lékaře a po nutném ošetření byla odvezena do nemocnice.

Ostatní hasiči se věnovali vraku vozu, který zajistili proti dalšímu případnému požáru a úniku kapalin do okolní půdy. Po zadokumentování dopravní havárie převrátili hasiči auto zpět na kola. Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin a olejů, které hasiči zlikvidovali sorbenty.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost v dopravě. Havárii šetří policie.


při čelním nárazu se poškodila přední část vozu a došlo k úniku provozních kapalin

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail