hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

15.11.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po vážné dopravní nehodě na přejezdu v Havřicích
po nárazu do vlaku tři zraněné ženy v osobním autě

Dne 15.11.2008 ve 12:33 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě v Havřicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozidlem a jednotka profesionálních hasičů podniku ČD z Přerova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na železničním přejezdu v Havřicích došlo ke srážce osobního auta VW Sharan a osobního motorového vlaku.

Řidička osobního auta vjela na železniční přejezd v době, kdy tudy projížděl osobní motorový rychlík. Po vzájemném střetu došlo ke třem zraněním u žen v osobním voze. Auto bylo odhozeno na právě nově budované bezpečnostní zařízení přejezdu. Dvě zranění byla kvalifikována jako těžká a jedno zranění lehké.

Hasiči byli na místě za dvě minuty od výjezdu a okamžitě začali vyprošťovat řidičku osobního auta. Ta zůstala po nehodě ve vraku zaklíněná a na její uvolnění museli hasiči použít speciální techniku. Po vytažení byla předána do péče lékaře zdravotnické záchranné služby. Další ženu v bezvědomí vytáhli hasiči ze zadních sedadel. Třetí zraněná žena byla z vozidla venku a seděla u trati. Všechny tři byly ošetřeny zdravotnickou záchrannou službou a odvezeny do nemocnice.

Po nárazu zastavila vlaková souprava asi 200 metrů za přejezdem. Nikdo z cestujících nebyl při nehodě zraněn. Hasiči překontrolovali motorovou lokomotivu, u které nezjistili únik provozních kapalin nebo paliva do kolejiště.

Po nárazu došlo k poškození nového signalizačního a bezpečnostního zařízení přejezdu a k zablokování průjezdu tratě. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost i na přejezdu. Po zadokumentování dopravní nehody policií pomohli hasiči s úklidem vraku auta.


po nárazu do vlaku bylo auto těžce poškozeno

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail