hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

16.11.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po tragické dopravní havárii osobního auta u Nedakonic
mladý řidič zemřel na místě, spolujezdkyně převezena do nemocnice

Dne 16.11.2008 v 16:57 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní havárii auta u Nedakonic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nedaleko obce došlo k tragické havárii osobního auta zn. Audi A3.

Podle svědků vyjel mladý řidič v mírné zatáčce mimo vozovku. Ve vysoké rychlosti havaroval a vozidlo se několikrát převrátilo, až skončilo v poli na střeše. Dvacetiletý řidič podlehl svým zraněním na místě. Jeho osmnáctiletá spolujezdkyně při kotrmelcích z vozu vypadla a záchranáři ji našli asi dvacet metrů od auta. Ani jeden z nich nebyl pravděpodobně připoután, protože řidič byl zaklíněn přes zadní dveře vozu.

Hasiči byli na místě za deset minut od výjezdu a okamžitě začali pomáhat zdravotníkům. Spolujezdkyně byla v bezvědomí a s vážným zraněním ji záchranáři přenesli do sanitního vozu. Žena byla urgentně odvezena do nemocnice k další nezbytné péči, vyšetření a hospitalizaci. Mladý muž utrpěl zranění neslučitelná se životem a přes veškerou snahu záchranářů zemřel na místě.

Po zajištění a zadokumentování místa havárie vyprostili hasiči tělo řidiče a převrátili vrak auta zpět na kola. Vůz byl zajištěn proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost v dopravě.

Podle dalších zjištěných informací pomáhali krátce po havárii na místě kamarádi účastníků. Ti také zavolali pomoc záchranářů. Krátce po havárii se o tragédii dozvěděli i rodinní příslušníci řidiče, kteří se k místu havárie postupně sjeli.

Velitel zásahu si nechal operačním střediskem HZS Zlínského kraje povolat na pomoc psycholožku, která svou odbornou pomoc poskytla pozůstalým na místě tragédie. Do jejího příjezdu poskytoval podporu rodinným příslušníkům hasič vyškolený v poskytování posttraumatické intervenční péče.


vozidlo skončilo po kotrmelcích na střeše a zcela zdemolované

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail