hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

18.11.2008

 aktuality


Rozsáhlý požár osobního auta v Morkovicích-Slížanech
terénní vozidlo bylo plameny zcela zničeno

Dne 18.11.2008 v 17:33 hod. byli hasiči informováni o požáru u rodinného domu v Morkovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na dvoře domu došlo k rozsáhlému požáru osobního terénního auta zn. Opel Monterey.

Hasiči byli na místě už za dvě minuty od výjezdu a bleskově natáhli vysokotlaké vodní vedení. Už při příjezdu byl vidět mohutný požár, který zachvátil prakticky celé vozidlo. Hasiči požár postupně lokalizovali a uhasili. Zásahem se jim podařilo zabránit dalšímu rozšíření plamenů do okolí. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Majitel uvedl, že terénní vozidlo bylo odstaveno delší dobu, a to i bez zdroje energie. Technická závada na vozidle byla vyloučena a další ohledání ukázalo na možnost úmyslného založení požáru. K případu byla přizvána policie a případ je nadále ve společném šetření. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 70.000 Kč.


požárem bylo terénní vozidlo prakticky celé zničeno

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail