hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

22.11.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po vážné dopravní nehodě u Trnavy
po nehodě pět zraněných, z toho dvě malé děti

Dne 22.11.2008 ve 20:06 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě u Slušovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Slušovice a Trnava došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut zn. VW Golf a Ford Mondeo.

Po vzájemném střetu obou vozů zůstalo jedno auto na silnici a druhé skončilo v poli. Ve vozech cestovalo celkem šest osob, z nichž pět bylo zraněno, a to včetně dvou malých dětí ve věku jednoho roku a šest let. Obě malé děti byly před příjezdem záchranářů uloženy do tepla dalších projíždějících vozidel.

Jízda k místu zásahu byla pro hasiče komplikovaná námrazou na silnici a strojník musel jet velmi opatrně. Hasiči byli na místě za třináct minut od výjezdu. V jednom z vozidlem byla zaklíněná spolujezdkyně, kterou hasiči museli stabilizovat. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby bylo zahájeno samotné vyprošťování. Hasiči postupně speciální technikou odstřihli dveře a uvolnili sevření kolem nohou.

Všichni zranění byli postupně ošetřováni a odváženi dvěma vozy zdravotníků do nemocnice ve Zlíně. Případ na místě šetřila policie i za přítomnosti státního zástupce.

Námraza na silnici komplikovala dopravu i na jiných místech Zlínského kraje. Hasiči vyjížděli na pomoc např. u Ostrožské Nové Vsi, kde se střetl kamion z osobním autem nebo na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně, kde havarovalo osobní auto do zábradlí chodníkového schodiště. Hasiči pomáhali u havarovaného kamionu nedaleko Bumbálky, ale také u osobního auta v potoce v Nedakonicích.


po havárii auta na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně zůstalo vozidlo v zábradlí chodníku

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail