hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

25.11.2008

 aktuality


Rozsáhlý požár pohostinství v obci Strání, část Květná
vyšetřovatelé zjistili úmyslné založení požáru

Dne 25.11.2008 v 04:40 hod. byli hasiči informováni o požáru hospody v obci Strání.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu se dvěma cisternami a jednotky sboru dobrovolných hasičů z obcí Strání a Březová. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlejšímu požáru místního pohostinství v obecní části Strání, Květné.

Jako první na místě začala zasahovat místní jednotka dobrovolných hasičů ze Strání, která nasadila vysokotlaké vodní vedení. Po příjezdu profesionálů bylo v dýchacích přístrojích proniknuto do přízemní budovy a začal důkladný průzkum místa požáru. Velitel zásahu upřesnil, že nehoří hospoda vedle kulturního domu, ale vedle místních skláren.

Požár zachvátil především přízemní část domu a hasičům se podařilo zabránit rozšíření plamenů na střechu i do některých dalších míst objektu. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Požár byl lokalizován asi po půlhodině intenzivního hašení, zhruba hodinu trvala celková likvidace požáru.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřovatel nalezl stopy ukazující na úmyslné jednání neznámého pachatele, který objekt zapálil. Byl vyžádán výjezd Policie ČR.

Požár zničil především interiér pohostinství, jeho vybavení, ale také některé vnější části budovy. Majitel si předběžně vyčíslil škodu přesahující 1 milion korun. Vyšetřovatel hasičů také upřesnil, že v letošním roce se jedná už o druhý požár v daném objektu.

aktualizace

Celé dopoledne na místě požáru pracoval tým vyšetřovatelů hasičů i policie. Bylo zajištěno několik důležitých stop pro další šetření. Na případu se dále pracuje.


požár poškodil především interiér pohostinství a některé vnější části stavby

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail