hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

27.11.2008

 aktuality


Hasiči zachraňovali muže po pádu z okna v Kroměříži
senior dopadl na stříšku nad vchodem do domu

Dne 27.11.2008 v 11:46 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně muže v Kroměříži.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na rohu ulic Myslbekova a Obvodová došlo k pádu muže z okna.

Při pádu z okna činžovního domu dopadl osmašedesátiletý muž na stříšku nad vchodem. Při pádu si přivodil zranění na hlavě a dalších částech těla. Na pomoc museli vyjet společně hasiči i zdravotníci.

Hasiči byli na místě už za dvě minuty od výjezdu. Ke zraněnému muži se hasiči dostali pomocí nastavovacích žebříků. Senior byl viditelně zraněný na hlavě a po pádu ho bolelo celé tělo. Hasiči mu nejdříve nasadili fixační krční límec k zajištění páteře i hlavy. Muž by byl postupně uložen do transportních nosítek a pomalu snesen na zem.

Po příjezdu zdravotnické záchranné služby byl zraněný předán do péče lékaře a urgentně odvezen do nemocnice k další nezbytné péči, vyšetření a případné hospitalizaci.

Podle zjištěných informací na místě zásahu se jednalo o rodinného příslušníka jednoho majitele bytu, který údajně pomáhal dělníkům soukromé firmy při výměně oken v domě. Při práci vypadl z okna a dopadl na zděnou stříšku nad vchodovými dveřmi. Policie na místě prověřovala, zda k události došlo tak, jak bylo následně popisováno, protože prvotní hlášení hovořilo o pádu muže ze střechy domu.


záchrana muže po pádu byla rychlá a profesionální

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail