hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

24.12.2008

 aktuality


Rozsáhlý požár velkokapacitního seníku v Nivnici
požár způsobil škodu přes dva miliony korun

Dne 24.12.2008 v 18:04 hod. byli hasiči informováni o požáru seníku v Nivnici.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu se dvěma cisternami, kterou postupně posílily další jednotky sboru dobrovolných hasičů z Bánova, Vlčnova a Nivnice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k velmi rozsáhlému požáru velkokapacitního seníku.

Už při příjezdu hasičů byl z dálky vidět mohutný požár hořící haly v areálu místního družstva. Velitel zásahu si nejdříve místo požáru prohlédl a rozhodl, že budou chráněny pouze okolní budovy a hořící materiál v seníku se nechá kontrolovaně vyhořet.

Celý montovaný seník o rozměrech asi 20x60 metrů nebylo možné zachránit a hasební práce by neměly smysl. Přítomností hasičů bylo zabráněno rozšíření požáru do okolí.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru pouze předběžně ohledáno. Další šetření bude pokračovat až po úplném vyhoření seníku, což může trvat několik dnů. Případ je nadále ve společném šetření hasičů a policie.

Majitel objektu si škody vyčíslil nejméně na 2,2 mil. Kč. V hale bylo uskladněno 350 tun sena a 360 tun slámy v balících.

Po zabezpečení místa požáru byl zásah ukončen. Majitel si po poučení smluvně dohodl hlídání požářiště s jednotkou sboru dobrovolných hasičů.


veškerý uskladněný materiál byl požárem zničen

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail