hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín
 zpravodaj - 03/2005

Pomoc hasičů při vážné dopravní nehodě v obci Prlov

Dne 8.3.2005 v 06:08 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při vážné dopravní nehodě v obci Prlov.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s rychlým zásahovým vozidlem a cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k těžkému čelnímu střetu osobního a nákladního auta. Zraněný řidič osobního auta byl vytažen a předán do péče lékařů zdravotnické záchranné služby.

Dopravní nehoda si vyžádala omezení v průjezdnosti dopravy na sil. I/49 mezi obcí Vizovice a Valašská Polanka. Doprava byla řízena v jednom jízdním pruhu pro oba směry. Osobní vozidlo skončilo po čelním střetu mimo vozovku.

Pomoc hasičů při vážné dopravní nehodě s chodcem v obci Chrastěšov

Dne 8.3.2005 v 19:42 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při vážné dopravní nehodě v obci Chrastěšov.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s rychlým zásahovým vozidlem a cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k těžké dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Audi a chodcem.

Řidič osobního auta najel při couvání na velmi kluzké zasněžené vozovce do chodce, který se dostal pod auto. Zraněný chodec zůstal uvězněn pod autem a nemohl se dostat ven. Na místo byly přivolány složky IZS. Při příjezdu jednotky hasičů byl už chodec vytažen ven řidičem a dalším mužem za pomoci automobilového zvedáku. Po příjezdu lékaře byl zraněný chodec hasiči naložen do sanitního vozu a následně zdravotníky odvezen do nemocnice k vyšetření. Přítomná hlídka Policie ČR zajistila místo dopravní nehody, které bylo mimo hlavní silniční síť.

Požár opuštěného domku ve Zlíně

Dne 14.3.2005 v 16:04 hod. byli hasiči informováni o požáru domu ve Zlíně.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami. Po příjezdu na místo byl zjištěn požár v jednom opuštěném domku u křižovatky na Mladcovou.

Hasiči natáhli dva proudy vody a bleskově požár uhasili. Zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru na další stavební části domku. Požárem byla zasažena horní část stavby a část střechy. Způsobená škoda nebyla pro potřeby hasičů vyčíslena.

Požár obytného karavanu v Hulíně

Dne 18.3.2005 v 11:18 hod. byli hasiči informováni o požáru auta v Hulíně.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru obytného karavanu na podvozku zn. Fiat Ducato.

Hasiči bleskově použili vysokotlaké vodní vedení k uhašení požáru v motorovém prostoru. Zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru na obytnou část vozu a uchránit tak další hodnoty.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Jako příčina vzniku požáru byla určena technická závada na elektroinstalaci. Způsobená škoda byla vyčíslena na 100.000 Kč. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Požár střechy hospodářského stavení v obci Svárov

Dne 26.3.2005 ve 21:35 hod. byli hasiči informováni o požáru domu v obci Svárov.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Bílovice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru střechy hospodářského stavení a střechy kůlny. Požár obě střechy zcela zničil a částečně zasáhl i uskladněné hospodářské stroje a další věci. Hasičům se podařilo zásahem zabránit rozšíření požáru na obytný dům.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Jako příčina vzniku požáru byla určena nedbalost majitele stavení, který do objektu vyvážel popel z domácích kamen na pevná paliva. Zbytky žhavých částí nevyhaslého topiva způsobily požár. Za toto jednání byl majitel vyřešen v blokovém řízení. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 80.000 Kč.