Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

auto na střeše, z pěti cestujících čtyři zraněni

Pomoc hasičů po havárii auta ve Valašských Kloboukách





Dne 25.12.2010 v 16:27 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě ve Valašských Kloboukách.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. Š Felicia, které následně narazilo do dalšího zaparkovaného osobního vozu.

 

Mladá řidička nezvládla jízdu na zledovatělé vozovce a havarovala mimo komunikaci. Při havárii se auto dostalo přes chodník a narazilo do stromu. Po nárazu do stromu se vůz převrátil na střechu. Při havárii bylo zachyceno také jedno ze zaparkovaných aut, které bylo částečně poškozeno. Jako první u nehody pomáhali místní občané.

 

Z nedaleké stanice byli hasiči na místě do jedné minuty od výjezdu. Všech pět pasažérů z osobního auta bylo už venku a nebylo nutné nikoho vyprošťovat. Jednalo se o tři dospělé a dvě děti. Čtyři z nich byli při havárii zraněni.

 

Po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby byli zranění převezeni na místní polikliniku k ošetření a další odborné zdravotnické péči. Následně byli do nemocnice ve Zlíně převezeni dva dospělí a jedno dítě.

 

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost centrem města. Po zadokumentování nehody hasiči převrátili vrak vozu zpět na kola a drobný únik provozních kapalin zlikvidovali sorbenty.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > auto na střeše, z pěti cestujících čtyři zraněni

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace