Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

po střetu auta s autobusem zemřel mladý řidič

Pomoc hasičů po tragické nehodě u Kostelan nad Moravou





Dne 28.12.2010 v 18:31 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě u Kostelan nad Moravou.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem a později i speciálním protichemickým autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Staré Město a Kostelany n. Moravou došlo k tragické dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Fiat Punto a autobusem.

 

Mladý řidič nezvládl jízdu v autě a čelně se střetl s protijedoucím linkovým autobusem. Řidič autobusu se nejdříve snažil střetu vyhnout, ale tragédii nešlo zabránit. Při následném vyjetí do pooraného pole se snažil hlavně autobus udržet na kolech a nepřevrátit ho. Osobní auto skončilo v příkopu, autobus zastavil asi třicet metrů daleko.

 

V osobním autě na místě nehody podlehl svým těžkým a devastujícím zraněním mladý dvaadvacetiletý řidič. Jeho spolujezdec utrpěl zranění. V autobuse cestovalo asi pětadvacet osob, nikdo nebyl zraněn.

 

Ze záchranářů jako první na místě zasahovala posádka zdravotnické záchranné služby. Lékař si převzal do své péče zraněného spolujezdce z osobního auta a po nutném ošetření ho odvezl do nemocnice.

 

Hasiči zajistili vraky aut proti případnému požáru. U autobusu došlo k poškození palivové nádrže a k úniku nafty. Počáteční snaha o utěsnění nádrže tmelem nebyla účinná, a proto si velitel vyžádal výjezd protichemického speciálu. Po jeho dojezdu hasiči přečerpali asi 200 litrů paliva do náhradních nádob.

 

Po dobu vyšetřování tragické události hasiči nasvětlovali místo výkonnými agregáty a po zadokumentování vyprostili z vraku zdemolovaného vozu tělo řidiče. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost na komunikaci. Hasiči asistovali při vyprošťování a nakládání vraků. Při prohlídce autobusu se následně pořezal na ruce jeho řidič, kterému lehké zranění hasiči ošetřili na místě.

 

Při dopravní nehodě došlo také k poškození pomníčku jiné tragické nehody, která se stala v minulosti na tomto místě.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > po střetu auta s autobusem zemřel mladý řidič

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace