Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

členové IZS školili starosty na krizové řízení

Příprava starostů obcí Zlínského kraje 2011





Dne 11. února 2011 se uskutečnilo v Luhačovicích školení starostů obcí Zlínského kraje, které bylo zaměřeno k přípravě na mimořádné události, krizové situace a jejich řešení.

 

Toto školení bylo součástí dvoudenní akce pořádané Zlínským krajem pro nové i stávající představitele obcí. Školení bylo vedeno v souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, která byla schválena usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14, a také v souladu s § 10 odst. 1 písm. b), zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení (krizový zákon) ve znění pozdějších předpisů.

 

HZS Zlínského kraje, ve spolupráci s krajským úřadem, složkami IZS a dotčenými správními úřady na úrovni kraje, provádí toto vzdělávání ve své územní působnosti vždy po každých komunálních volbách. Náš region byl vůbec prvním z HZS krajů, který tuto odbornou přípravu po loňských volbách uskutečnil.

 

Následovat bude ještě samostatné jednodenní zaměstnání starostů obcí s rozšířenou působností (ORP), včetně primátorů statutárních měst, které bude zabezpečovat přímo MV-GŘ HZS ČR ve spolupráci s dotčenými ministerstvy a ústředními správními úřady. Toto vzdělávání proběhne 31. března 2011 ve Školním a výcvikovém zařízení HZS ČR – Brno, a to společně pro kraje Jihomoravský, Moravskoslezský, Olomoucký a Zlínský.

 

Starostové se tak měli možnost seznámit, prostřednictvím jednotlivých přednášek, se základními informacemi z oblasti krizového řízení, ochrany obyvatelstva i požární ochrany. Přednášky byly připraveny příslušníky HZS Zlínského kraje, pracovníky krajského úřadu, Policie ČR a Krajského vojenského velitelství.

 

Odborné přípravy se zúčastnilo celkem 145 starostů, kteří na závěr obdrželi také osvědčení o absolvování této odborné přípravy.

 

z podkladů odboru PRE a CNP HZS ZLK


Přílohy:
prezentace (školení starostů 2011) , priloha (postup při zjištění závady sirény) , prezentace_3 (Policie ČR) , prezentace_4 (IZS) , prezentace_5 (PRE) , prezentace_6 (KOPIS) , prezentace_2 (Zlínský kraj)



Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > členové IZS školili starosty na krizové řízení
články > Archiv > Prevence a CNP > Civilní nouzová připravenost > členové IZS školili starosty na krizové řízení

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace