Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

noční požár nadále šetříme společně s policií

Rozsáhlý požár stodoly v obci Prostřední Bečva





Dne 25.12.2011 v 04:21 hod. byli hasiči informováni o požáru stodoly v obci Prostřední Bečva.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka hasičů z povolání města Rožnov pod Radhoštěm a jednotky dobrovolných hasičů z Dolní Bečvy, Prostřední Bečvy, Horní Bečvy, Hutiska-Solance a Velkých Karlovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru stodoly u rodinného domu.

 

Požár zjistila majitelka stavení, kterou probudil štěkot psa. Když vyšla z domu, tak uviděla rozsáhlý požár stavení. Okamžitě o požáru informovala hasiče a před jejich příjezdem pouze stačila včas odjet s osobním autem zaparkovaným blízko požáru.

 

Velitel zásahu potvrdil rozsáhlost požáru, byl vyhlášen II. stupeň požárního poplachu a na místo vyjely další posilové vozy. Po příjezdu hasičů byl požáru postupně lokalizován. Prioritou hasičů bylo zabránit dalšímu rozšíření požáru, a to především na blízký rodinný dům.

 

Plameny nakonec stodolu o rozměru asi 5 x 10 metrů značně poškodily a zničily také uskladněné věci, zemědělské stroje a nářadí. Požár se hasičům podařilo zlikvidovat asi po devadesáti minutách zásahu. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

 

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřování pokračovalo také v dopoledních hodinách, kdy byl na místo vyslán speciálně cvičený pes na vyhledávání akcelerantů hoření. Pes nalezl několik důležitých stop pro další zkoumání. Vyšetřování nadále pokračuje ve spolupráci hasičů i policie.

 

Požár poškodil stodolu a zničil uskladněné věci. Způsobená škoda byla odhadnuta asi na 220.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit rodinný dům asi za 2 mil. Kč.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > noční požár nadále šetříme společně s policií

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace