Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

čtyři osoby převezeny do nemocnice, dvě hasiči vyproštovali

Pomoc hasičů po vážné dopravní nehodě u Poličné





Dne 29.12.2011 ve 14:54 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Poličné.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici mezi Poličnou a obcí Branky došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Mercedes a Š Fabia combi.

 

Podle svědků jel řidič Mercedesu agresivně a rychle, když se v zatáčkovitém úseku silnice střetl s protijedoucím druhým vozem. Po nárazu byla škodovka odhozena mimo komunikaci a na blízké pole, poškozený Mercedes zůstal na silnici. V Mercedesu jel mladý muž s mladou ženou, ve Škodě naopak starší pár.

 

Hasiči byli na místě události za šest minut po výjezdu ze stanice, následováni vozidlem zdravotnické záchranné služby. Prioritní bylo vyproštění dvou seniorů z vozu mimo komunikaci, které se hasičům podařilo postupně dostat ven. Lékař si do své péče postupně převzal všechny zraněné a účastníky nehody. Po nutném ošetření byly nakonec do nemocnice k hospitalizaci nebo vyšetření odvezeny všechny čtyři osoby.

 

Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči museli postupně zlikvidovat sorbenty. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla frekventovaná vozovka zcela uzavřena a doprava byla odkláněna.

 

Místo nehody bylo předáno policii pro další šetření okolností události. Vážně zraněný senior, kterého hasiči vyprošťovali, byl s těžkým zraněním nakonec přepraven do nemocnice v Olomouci.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > čtyři osoby převezeny do nemocnice, dvě hasiči vyproštovali

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace