Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

Intranet krizového řízení HZS kraje

Nový nástroj pro řešení krizových situací





Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, oddělení ochrany obyvatelstva a krizového řízení, ve spolupráci s pracovištěm IZS a služeb - technikem spojové služby územního odboru Uherského Hradiště a vzájemnou součinností s krajským úřadem Zlínského kraje a obcemi s rozšířenou působností, zpracoval nový krizový plán Zlínského kraje a krizové plány obcí s rozšířenou působností.

 

Krizové plány slouží orgánům krizového řízení jako podklad pro efektivní řešení  mimořádných událostí a krizových situací. Z toho důvodu byla vytvořena nová moderní forma interaktivního a přehledného intranetu krizového řízení.

 

Jedná se o webovou aplikaci obsahující důležité kontakty, vyhodnocené analýzy rizik na území kraje, síly a prostředky pro jejich řešení, nástroje pro zabezpečení ochrany obyvatelstva a interaktivní mapové podklady (např. záplavová území, nouzové zásobování pitnou vodou, ropou a energiemi, přehledy míst ohrožených sesuvem půdy, vrstvy rozmístění jednotek požární ochrany, umístění koncových prvků varování, lokaci hydrantů apod.).

 

Jednou z mnoha nových funkcí je inteligentní sběr dat o osobách evakuovaných z místa mimořádné události, jednoduché zpřístupnění  dalších nezbytných dokumentů a formulářů, propojených rychlými odkazy.

 

Pro případ nedostupnosti internetového připojení je informační systém vyvinut také v off-line verzi, kterou lze aplikovat nejen na počítači, ale i na tzv. chytrých telefonech a tabletech.

 

Intranet krizového řízení HZS Zlínského kraje je výchozím informačním systémem pro podporu řešení rozsáhlých mimořádných událostí a krizových situací  orgány krizového řízení ve Zlínském kraji.

 

text: Oddělení krizového řízení HZS ZLK




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > Intranet krizového řízení HZS kraje
články > Archiv > Prevence a CNP > Intranet krizového řízení HZS kraje
články > Archiv > Prevence a CNP > Civilní nouzová připravenost > Intranet krizového řízení HZS kraje
články > Archiv > Prevence a CNP > Civilní nouzová připravenost > Informace > Intranet krizového řízení HZS kraje

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace