Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

holčičku nepřesvědčili ani rodiče, ani hasiči

Po rozbití okna spolujezdce bylo vozidlo otevřeno.





V 13:21 hodin přijalo operační středisko hasičů ve Zlíně žádost o pomoc při vyproštění tříletého dítěte z interiéru vozidla zaparkovaného na jednom z parkovišť v centru města Zlína.

 

Do tří minut od svého výjezdu byla jednotka profesionálů centrální stanice Zlín na místě události. Jak bylo zjištěno velitelem zásahu od přítomných rodičů tříleté holčičky, došlo po jejím usazení do dětské sedačky k automatickému uzamčení vozidla. Bohužel klíč od vozu byl v kabelce matky na předním sedadle.

 

Rodiče a následně i naši hasiči se pokoušeli holčičku přesvědčit, aby zkusila odepnout pásy své sedačky a otevřít dveře. V přesvědčování si hasiči pomáhali také naším maskotem dráčkem „Záchranáčkem“. Všechny pokusy o komunikaci s holčičkou však byly neúspěšné.

 

Po souhlasu majitelů tedy hasiči rozbili okno dveří u předního spolujezdce a po vytažení klíčů bylo vozidlo otevřeno a holčička předána do rukou matky. Jako památku na tento zásah dostala holčička od našich hasičů i plyšového dráčka, se kterým se ji pokoušeli marně přesvědčovat.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > holčičku nepřesvědčili ani rodiče, ani hasiči

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace