Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

Výjezdy hasičů pokračují.

Silný vítr dál komplikuje život v kraji.





Letošní svátky nelze pro hasiče nazvat klidnými. Vlivem silného větru, který zasáhl především Vsetínsko a ve větší či menší míře i ostatní části kraje, jsou nepřetržitě hlášeny další popadané stromy, větve nebo poškozené konstrukce střech domů.

 

Včera bylo na krajské operační středisko zlínských hasičů oznámeno celkem 34 událostí, z nichž 29 zásahů souviselo se silně větrným počasím. Největší počet výjezdů byl zaznamenán na Vsetínsku. V 16 případech zasahovaly jednotky hasičů u popadaných stromů, ulomených větví a poškozených střešních krytin. Na Vsetínsku, konkrétně v Rožnově pod Radhoštěm, došlo také vlivem pádu větví ke zranění jedné osoby. Nejvážnější situace byla u obce Vidče, kde popadané stromy zcela uzavřely komunikaci ve směru na Valašskou Bystřici.

 

K sedmi událostem byly vyslány jednotky hasičů na Uherskohradišťsku, pěti na Zlínsku a jedné na Kroměřížsku.

 

Situace se nezlepšila ani po dnešní půlnoci. Do desáté hodiny dopolední byly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů vyslány k dalším šestnácti událostem. Největší počet zásahů byl proveden opět na Vsetínsku, menší počet byl zaznamenám na Zlínsku. Nejklidnější situace je na Uherskohradišťsku a Kroměřížsku, kde hasiči vyjeli pouze k jednotlivým zásahům.

 

Aktuálně zasahuji hasiči v části města Valašské Meziříčí – Bynina, kde došlo k odtržení střechy na objektu ubytovny. Na místě zasahuje i výšková technika hasičů.

 

Další poškození a uvolnění střešních krytin řeší hasiči ve Valašském Meziříčí, Velkém Ořechově na Zlínsku, Bystřici pod Hostýnem a Zubří u Vsetína.

 

V obci Huslenky na Vsetínsku bylo provedeno odstranění stromu z kolejí. Po dobu zásahu byl provoz na trati uzavřen.

 

Kromě včerejší události v Rožnově pod Radhoštěm nebylo z míst zásahů hlášeno zranění osob nebo zasahujících hasičů.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > Výjezdy hasičů pokračují.

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace