Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

Po úniku plynu z topidla čtyři intoxikované osoby.

Záchranáři odvezli k ošetření a kontrole dva dospělé a dvě děti.





Podezření na únik plynu v prostorách bytového domu na ulici Hlavní ve Zborovicích byl dnes v 14:04 hodin oznámen na tísňovou linku krajského operačního střediska zlínských hasičů. Na místo události byli vysláni profesionální hasiči z Kroměříže a Morkovic – Slížan.

 

Při provádění průzkumu ve vnitřních prostorách objektu domu byl plyn výrazně cítit. Přítomnost jeho zvýšené koncentrace byla naměřena jak hasiči, tak následně i povolaným pracovníkem plynárenské pohotovosti. Hodnoty naměřené koncentrace však byly pod mezí výbušnosti. Provedenou kontrolou jednotlivých bytů bylo zjištěno, že k úniku došlo z jednoho z topidel. Podle sdělení obyvatel domu byl zápach plynu cítit již v předchozích dnech.

 

Ve dvou z bytů objektu se nacházely čtyři osoby, dvě dospělé a dvě dívky ve věku deset a čtyři roky. Třetí z bytů byl prázdný. Všechny čtyři osoby byly hasiči z objektu evakuovány. Starší žena a jedna z dívek si stěžovaly na bolesti hlavy a nevolnost a spolu s mužem a druhou dívkou skončili v péči záchranářů, kteří je následně převezli k dalšímu ošetření a kontrole do nemocnice.

 

Po uzavření přívodu plynu do poškozeného topidla byl objekt hasiči odvětrán a byl předán policistům.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > Po úniku plynu z topidla čtyři intoxikované osoby.

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace