Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

dva vozy skončily mimo silnici, oba řidiči zranění

Pomoc hasičů po dopravní nehodě u Počenic-Tetětic





Dne 30.12.2009 v 11:52 hod. byli hasiči informováni o dopravní nehodě u Počenic-Tetětic.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici mezi obcí Počenice a Morkovice, došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Ford Focus a Peugeot 206.

 

Po vzájemné kolizi se oba vozy dostaly mimo vozovku, kde ford narazil čelně do stromu a peugeot se převrátil v příkopu na střechu. Řidič prvního vozu utrpěl zlomeninu levé nohy a řidička druhého auta byla pořezaná na ruce od střepů.

 

Hasiči byli na místě ze záchranářů jako první. Zraněný řidič byl stále ve vozidle. Hasiči ho ven dostali bez pomoci speciálního vyprošťovacího zařízení. Po vytažení mu byla poskytnuta nezbytná péče a po příjezdu přivolané posádky zdravotnické záchranné služby byl předán do péče lékaře. Po dalším nutném ošetření a fixaci byl pacient odvezen do nemocnice. Odvezena byla také zraněná řidička.

 

Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Místo bylo předáno policii k dalšímu šetření. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla doprava svedena do jednoho jízdního proudu a byla řízena kyvadlově hlídkou policie.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > dva vozy skončily mimo silnici, oba řidiči zranění

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace