Logo ke stažení

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje
Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva


20.12.2010 |

tři vážně zranění po čelním střetu dvou vozů

Pomoc hasičů po těžké nehodě u Bystřice pod Hostýnem


Dne 20.12.2010 v 08:36 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě u Bystřice pod Hostýnem.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že ve směru na Holešov došlo k velmi těžké dopravní nehodě mezi dvěma vozy zn. Seat Ibiza a Š Felicia.

 

Po vzájemném čelním střetu obou vozů se jedno z vozidel dostalo zcela mimo komunikaci a druhé částečně zablokovalo cestu. V prvním voze se těžce zranili dva senioři, ve druhém autě se zranil asi padesátiletý řidič. Všechny tři zraněné z vraků dostali ven další řidiči, kteří u nehody zastavili a přivolali pomoc.

 

Hasiči, zdravotníci i policisté dorazili na místo mimořádné události současně. Zranění leželi venku vedle aut a okamžitě jim odbornou pomoc poskytl lékař zdravotnické záchranné služby. Hasiči nejdříve pomáhali také s ošetřováním zraněných a následně i s jejich naložením do sanitního vozu. Po dalším zajištění byli všichni tři odvezeni do nemocnice k nezbytné péči a hospitalizaci.

 

Doprava v místě nehody byla zcela zastavena. Vozy čekaly v kolonách až na uvolnění silnice, která se nedala objet. Po nutném zadokumentování události odtlačili hasiči vrak felice na krajnici a částečně uvolnili provoz. Vraky aut se podařilo hasičům zabezpečit proti požáru a úniku provozních kapalin.


Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail