Logo ke stažení

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje
Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva


14.12.2011 |

souprava se převrátila na bok, klády skončily na louce

Pomoc hasičů po havárii kladovky u obce Loučka


Dne 14.12.2011 ve 14:13 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii nákladní soupravy u obce Loučka na Vsetínsku.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem a speciálním protichemickým kontejnerem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Kunovice a Loučka došlo k havárii nákladní soupravy převážející klády.

 

Řidič nezvládl jízdu a s nákladní soupravou havaroval na silnici. Tahač se i s návěsem převrátil na bok a došlo k vysypání nákladu převážených klád. Při havárii došlo k prasknutí palivové nádrže a k úniku nafty. Řidič nebyl při události zraněn.

 

Doprava na důležitém silničním tahu byla zcela zastavena. Po příjezdu hasičů bylo nutné zajistit nádrže proti dalšímu úniku nafty do okolí. Hasiči palivo zachytávali do sběrných nádob a tahač byl zajištěn také proti případnému požáru. Díky rychlému zásahu nedošlo k ekologickému ohrožení okolní půdy.

 

Hasiči informovali zástupce životního prostředí a po zachycení veškeré unikající nafty se vrátili zpět na základnu. Odstranění následků havárie si řešil její původce. O odtažení vraku se postarají asistenční služby motoristů.


Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail